Gebruik Buurtkamer Weespersluis


Het primaire doel van de buurtkamer is om de sociale cohesie in de wijk te versterken en een laagdrempelige ontmoetingsplek te creëren voor alle bewoners uit de wijk.

Buurtkamer Weespersluis is geschikt voor diverse doeleinden en activiteiten, zoals buurtbijeenkomsten, workshops, vergaderingen, creatieve en muziekactiviteiten. De ruimte is zowel te gebruiken voor bewoners als voor organisaties. De tarieven zijn afhankelijk van de soort activiteit die u wilt organiseren, het doel, de doelgroep en de gebruikersgroep waar u binnen valt.

Ruimte met verplaatsbaar meubilair en openslaande deuren naar buitenruimte

De buurtkamer is totaal 95 m2, inclusief keuken van 12 m2 met koffiezetapparaat, waterkoker, kookplaat, oven, vaatwasser, koel- en vrieskast. De ruimte is in twee delen te verdelen door een verschuifbare wand in het midden. En met openslaande deuren is ook de buitenruimte van de buurtkamer te bereiken (terrein loopt tot aan de bruine tegels).

De ruimte bestaat uit meerdere zitjes en verplaatsbaar meubilair: 2 hoeken met een bankstel, een kinderspeelhoek met kindertafel en stoeltjes, een zelfgemaakte verrijdbare palletbar, 4 hoge bartafels met 8 barstoelen en 7 lage tafels met 20 lage stoelen. Er is ook een muziekbox aanwezig.


Tarieven gebruik buurtkamer

Er gelden verschillende tarieven voor het gebruik van de buurtkamer. We vragen altijd een borg van 150 Euro, die na de bijeenkomst wordt teruggestort minus eventuele vergoeding van verbruikskosten of schade. De buurtkamer en het buitenterrein dienen weer schoon en in de opstelling waarin het stond opgeleverd te worden.

NULTARIEF Bewoners en organisaties zonder winstoogmerk, politiek of religieus belang die gratis of tegen kleine vergoeding activiteiten aanbieden aan bewoners met als doel de sociale cohesie in de buurt te versterken en die geen besloten groep zijn.

GEREDUCEERD TARIEF Non-profit organisaties, door de gemeente Amsterdam gesubsidieerde partijen, besloten bewonersgroepen met als doel om de sociale cohesie in de buurt te versterken.

STANDAARD TARIEF Alle niet hiervoor genoemde partijen. Er kan maximaal 2 keer per maand een privéfeest plaatsvinden in buurtkamer.

Het tarief geldt voor de uren dat de buurtkamer wordt gebruikt, dus inclusief de tijd voor het opzetten en opruimen van de buurtkamer.

Vrijwilligers zullen de toegang tot de buurtkamer regelen met een korte uitleg en komen aan het einde ook weer om de sleutel op te halen. Op dit moment is er tegen betaling koffie en thee aanwezig in de buurtkamer. De rest kan zelf meegenomen worden.

Tarieven Buurtkamer
Nul tarief
Gereduceerd tarief11 euro per uur
Standaard tarief22 euro per uur

Voor 35 euro kun je kiezen voor een eindschoonmaak door de buurtkamer.
De televisie kan voor 5 euro per keer gehuurd worden.

Reserveren buurtkamer
Om de buurtkamer te gebruiken voor een eenmalige of een reeks activiteiten of voor een publiek evenement kunt u het online aanvraagformulier invullen. U wordt dan geïnformeerd over de mogelijkheden en beschikbaarheid.

Aangezien we afhankelijk zijn van buurtbewoners die op vrijwillige basis de buurtkamer openen en sluiten, is de verhuur van de buurtkamer niet mogelijk tijdens de zomervakantie (officiële schoolvakantie), op feestdagen en in (lange) weekenden waar een feestdag invalt (dus b.v. pasen, goede vrijdag, koningsdag, pinksteren, hemelvaart, kerst en oud & nieuw) . 

Algemene voorwaarden
Voor het gebruik van de buurtkamer gelden de Gebruikersvoorwaarden:


Houd er wel rekening mee dat de buurtkamer door mede buurtbewoners wordt georganiseerd, die dit vrijwillig naast hun baan doen en het dus soms even kan duren voordat je een reactie krijgt.