Burendag 2021De eerste Buurtkamer Weespersluis Burendag is een feit! Zaterdag 25 september was het vanaf het moment dat er een springkussen werd opgeblazen in de vroege ochtend al een gezellige boel.

Officieel begonnen de festiviteiten pas om 12 uur, maar tijdens de opbouw dwarrelden er al genoeg kinderen en ouders rond om te kijken wat er allemaal aan de hand was. Er werd van alles klaargezet, zoals een mega voetbaldoel, een mega limonade koe, mega domino, mega 4-op-een-rij en een mega dambord.

De koffie stond te brouwen en een grote Burendag spandoek werd opgehangen, beiden gekregen van het Oranje Fonds en Douwe Egberts, tevens de sponsoren van deze dag.

Toen de popcorn machine was aangesloten en onze lokale schmink-artieste was gearriveerd kon het buurtfeest echt beginnen!

De hele dag door werden we druk bezocht door buurtbewoners en kon iedereen gezellig socializen met een lekker kopje koffie of thee. De kinderen konden zelf een glaasje limonade melken (of limonade-en, zoals de meesten dat zelf zeiden).

Vele buurtbewoners liepen deze dag voor het eerst de buurtkamer in. Voor het buurtkamer team was het ontzettend leuk om velen van jullie te mogen ontvangen om het mooie pand te laten zien. Sinds de opening in maart kon er nog niet zoveel georganiseerd worden voor de volwassenen in de wijk, dus op deze dag was het zo fijn om met jong en oud te kunnen genieten van de buurtkamer en haar faciliteiten.

Non stop was er een rij bij de popcornmachine en om geschminkt te worden. Gelukkig sprong er op een gegeven moment een directe buur van de buurtkamer bij om de rij geduldig wachtende kinderen te helpen weg te werken. We wonen echter in een enorm kinderrijke buurt, het leek bijna onmogelijk!

Om 17.30 toen al het opblaasbare spul en het plein al leeggelopen was, werden de laatste kinderen geschminkt. Wij geven een groot applaus aan al die kleine buurtbewonertjes die met heel veel geduld hebben staan wachten om beschilderd te worden als tijger, eenhoorn of vlinder.

Wij hebben van vele bewoners ook een donatie mogen ontvangen voor ons potje. We hebben in totaal €82.50 gekregen en we zijn hier ontzettend dankbaar voor!

Het team kijkt terug op een succesvol evenement en we hopen van harte dat wij dit volgend jaar weer met en voor jullie te kunnen organiseren! Wij hopen daarbij op jullie komst en ook jullie hulp. In ons steeds groter wordende wijk, zullen wij volgend jaar nog meer helpende handjes nodig hebben!

Het buurtkamerteam bestaat uit een groep van enthousiaste bewoners die vrijwillig naast hun dagelijkse bezigheden een start proberen te maken met de buurtkamer. Het doel van de buurtkamer is om op een laagdrempelige manier een ontmoetingsplek te creëren voor bewoners uit de wijk en zo de sociale cohesie te versterken.

Mocht jij ook van deze gezellige dag enthousiast zijn geworden om te helpen bij activiteiten
Kijk dan eens op onze vrijwilligerspagina hoe we samen van de buurtkamer een gezellige ontmoetingsplek kunnen maken. Vele handen maken namelijk licht werk en alle kleine beetjes hulp zijn welkom!

Lees hier het artikel dat Weespernieuws over dit evenement heeft gepost.


Dit vind je misschien ook leuk...