Buurtkamer Weespersluis is opgeleverd!

De buurtkamer bevindt zich tussen de twee scholen,
naast de sporthal op de begane grond van het pand.

We hebben er lang naar uitgekeken en maandag 22 februari was het dan zover: we hebben de sleutel ontvangen van de nieuwe Buurtkamer uit handen van Elles Le Maître (gemeente Weesp, buurtparticipatie) en Inge Mersel (Vastgoed gemeente Amsterdam).

We kunnen nu eindelijk de plannen voor de inrichting van de Buurtkamer tot uitvoer gaan brengen. De komende weken wordt het meubilair geleverd. Samen met jongeren uit de buurt willen we de meubels in elkaar gaan zetten en de muren gaan verven.

Vanwege corona kunnen we helaas nog niet open voor volwassenen, maar we hebben vandaag gehoord dat we (mits we ons aan de landelijke regels houden) wel al jeugdactiviteiten kunnen organiseren voor jongeren t/m 17 jaar. De regering heeft namelijk gemeenten gevraagd om buurthuizen en bibliotheken open te stellen om activiteiten voor jongeren te organiseren zodat zij elkaar kunnen ontmoeten tijdens de corona situatie.

Wij (10 bewoners uit verschillende wijken in de buurt) gaan enthousiast verder met de voorbereidingen van een activiteitenprogramma voor als de Buurtkamer helemaal open mag gaan.

Mocht je het leuk vinden om je als vrijwilliger aan te sluiten om in de toekomst activiteiten te organiseren of te begeleiden, laat het ons dan weten (buurtkamerweespersluis@gmail.com).

Nieuws over de Buurtkamer kun je via deze website blijven volgen of door te klikken op de volgende sociale kanalen:

Het Buurtkamer Team ontvangt de sleutel

Dit vind je misschien ook leuk...