Workshop Happy Stones, helemaal zen…

In de tweede week van de vakantie vond nogmaals de workshop Happy Stones plaats op donderdag 6 mei.
Er waren ditmaal 19 deelnemers verspreid over 2 sessies. Deze kinderen waren misschien al van nature rustig, maar tijdens de workshops belandde zij in een nog diepere staat van totale zen-heid.

Die stenen doet iets met ze. Na de uitleg van wat een Happy Stone is en een voorstelronde van de kinderen, koos iedereen een mooie steen uit. Sommigen hadden een zakje met eigen stenen en eigen stiften mee.

Ze bekeken de steen eerst goed voordat ze aan de slag gingen. Hoe ligt de steen, voor wie maak ik de steen en welke kleur ga ik als eerst gebruiken. Eenmaal bezig, zag je enorm geconcentreerde gezichtjes en kon je soms wel een speld horen vallen. Zo stil waren ze! Iedereen waande zich even in een eigen creatieve wereld samen met zijn of haar steen.

Vele stenen zijn uiteindelijk heel vrolijk gemaakt en afgelakt zodat ze mooi hun kleur behouden. Er waren twee broers die zelf bedachten dat ze een steen voor hun moeder wilden beschilderen als cadeau voor de aankomende moederdag. Ontzettend lief! Hopelijk werd moeder er ook zeer happy van.

Buurtbewoner Nathalie, initiatiefnemer van deze workshop, zei dat ze dit nu bij alle vijf de workshops heeft meegemaakt: het beschilderen van de stenen is ontzettend rustgevend en ontspannend.

Je zou de workshop bijna Calming Stones kunnen noemen!

De kinderen zullen de meeste stenen hoogstwaarschijnlijk zelf nog even willen houden. Ze zijn zo trots op hun creaties dat het soms erg moeilijk is om ze af te staan en ze ergens neer te leggen voor een ander. Ervaring leert dat er wat tijd nodig is voordat er afstand van gedaan kan worden. En omdat ze weten dat de vinder er heel blij van kan worden, zullen ze op den duur toch wel wat stenen uit hun collectie rond laten zwerven!

Mocht jij er eentje vinden, meld de steen dan aan op de facebookpagina: Happy Stones Weesp!
En lijkt het je leuk om dit zelf thuis een keer te doen? Dan vind je hier de beste tips!

Dit vind je misschien ook leuk...