Ketting Kledingruil in het Weespernieuws

Onlangs stond de Ketting Kledingruil Weesp in het Weespernieuws! Onder de inmiddels 37 deelnemers rouleren er 5 tassen vol kleding voor volwassenen, 1 tas voor kinderen en 1 tas met een speciaal thema, Zomer & Kleurrijk. De deelnemers mogen kleren uit de tas houden die ze mooi vinden en eigen kledingstukken in de tas leggen om hopelijk een ander ermee blij te maken!

Er is een handige app ontwikkeld waarin er precies bijgehouden kan worden van wie je een tas krijgt en aan wie je hem moet doorgeven. Ook is er een mogelijkheid om je uitgekozen pareltjes te laten zien op foto’s aan de andere deelnemers. Het is leuk om te zien dat iemand anders jouw kledingstuk uitgekozen heeft en zo een tweede kans krijgt.

Na de plaatsing van het onderstaand artikel in de Weespernieuws kregen wij verscheidene emailtjes van vrouwen die ook graag mee willen doen! We zijn heel blij met de nieuwe deelnemers! Mocht jij ook mee willen doen of meer informatie ontvangen over de Kleding Kettingruil Weesp? Mail ons!

We zijn ook benaderd door Versa Welzijn i.v.m. de opening van hun bewonersintiatief: de Ruilwinkel. Een mooi initiatief dat is ontstaan vanuit de gedachte in te spelen op het inkomens verlies dat door corona is ontstaan of verergerd.  

Het doel van de ruilwinkel is om verbinding te creëren onder de Weespenaren. Daarnaast is het een plek waar de inwoners met een minimum inkomen kleding kunnen komen halen of ruilen. Tevens is het een plek voor mensen (zonder minimum inkomen) die graag duurzaam bezig willen zijn en kleding willen doneren.

De kledingruil zou hen goed kunnen helpen door de kleding te doneren die na een volle ronde in de ketting niet door een ander is gekozen en dan uit de tas gehaald moet worden. De ruilwinkel zoekt naast kleding o.a. ook schoenen, huisraad, speelgoed, boeken, en voedingsmiddelen.
Loop op maandag of dinsdag een keer langs en maak een praatje met de aanwezige vrijwilliger en neem een kijkje om te zien wat er allemaal zoal nodig is! Voor een verslag van de opening kun je hier klikken.

De locatie van de Ruilwinkel is aan de Sportparklaan 2, naast het spoor.
Open op dinsdag van 13:00-16:00. Inbrengen is op maandagochtend tussen 10:00 en 12:00.

Dit vind je misschien ook leuk...