Officiële opening Buurtkamer Weespersluis

UPDATE (16-3):
Vandaag werd bij ons bekend dat morgen de sporthal als stembureau zal worden gebruikt.

Om die reden hebben we in overleg met de gemeente besloten om de opening te verplaatsen naar woensdag 31 maart (16 uur).

Op 22 februari kreeg het team van de Buurtkamer de sleutels van het pand. Sindsdien is er veel gebeurd, van het inelkaar zetten van meubels tot het bedenken van gepaste openingsactiviteiten in deze tijd waarin we nog niet in grote getalen bijeen mogen zijn.

De kleurwedstrijd was een goede manier om het bestaan van de Buurtkamer bekend te maken in Leeuwenveld en Weespersluis. Het initiatief werd enthousiast onvangen en de kinderen (en een enkele ouder!) vonden het heel erg leuk om mee te doen.

Omdat er nu nog niet altijd iemand aanwezig is in de Buurtkamer om daar een kleurplaat op te halen, lagen er in de Minibieb Weesp een stapel kleurplaten om op te halen. Ook werden ze in de speeltuinen uitgedeeld en via de 2 scholen verspreid.

Maandag 15 maart is de laatste kans om de kleurplaat in te leveren.

Op woensdag 17 maart om 16:00uur zal de opening van de Buurtkamer plaatsvinden en tijdens dit evenement zullen de winnaars bekend worden gemaakt! De prijswinnaars worden al op maandagavond op de hoogte gebracht en zullen een uitnodiging ontvangen voor de opening.

Voor de opening is wethouder Astrid Heijstee uitgenodigd en kunstdocent Maria Hovius, illustratrice van de kleurplaat (tevens actief in het Buurtkamer Team) zal aanwezig zijn om de winnaars bekend te maken.

Wij hopen dat de kleurplaat winnaars aanwezig kunnen zijn om een prijs in ontvangst te nemen. Er zal een speech gegeven worden Astrid en door een andere actieveling van het tienkoppige Buurtkamer team.

Wij betreuren het ten zeerste dat wij helaas verder niemand kunnen uitnodigen in verband met de corona maatregelen. We hadden graag gezien dat we er een gezellig en groots buurtfeest van konden maken, maar het zij helaas zo.

We bieden daarom een estafette van verschillende openingsactiviteiten aan, zodat de buurtbewoners ons leren kennen. Zo was de Buurtkamer op vrijdag 12 maart open als stilte ruimte voor scholieren om te leren voor de aankomende toetsweken, Op zondag 14 maart werd er een workshop ‘Kraanvogels vouwen’ gegeven door een jonge buurtbewoonster van 9 jaar aan 5 buurtgenoten.
En in het verschiet hebben we nog een virtuele Pub Quiz, de Ketting Kledingruil Weesp, de Paasknutsel en zullen we rond Pasen een Kippentocht opzetten!

Binnenkort meer informatie hierover.

Voorlopig zullen we virtueel proosten op de toekomst!

Houd onze sociale kanalen in de gaten voor verslag van de opening!

Dit vind je misschien ook leuk...