Ouder Kind Café – vrijdag 7 oktober (10-11.30u)

Het thema van deze inloop is: Sensory. Dit is een vorm van spelen waarbij de zintuigen van je kind op allerlei verschillende manieren wordt geprikkeld.

Op 7 oktober zullen er allerlei verschillende materialen in de buurtkamer aanwezig zijn waarmee de kinderen kunnen spelen. Denk aan spelen met ongekookte pasta, lopen over schuursponsjes of voelen aan verschillende vormen. Met deze materialen zullen zij van alles kunnen ontdekken op het gebied van aanraking, geur en geluid. Zowel de grove en fijne motoriek wordt hier ook mee geoefend!

Een buurtbewoonster zal voor deze inloop de attributen verzorgen. Zij heeft al het één en ander voorbereid zoals het maken van stoffen zakjes op haar naaimachine met elk een verschillende inhoud. De kinderen kunnen door te voelen proberen te raden wat er in zit, ze kunnen kijken hoever ze ermee kunnen gooien of zo hoog mogelijk opstapelen.

Op de foto’s zie je de stoffen zakjes en andere voorbeelden van ‘Sensory Play’!Leuk als jij langskomt met jouw kroost op vrijdag 7 oktober! We zijn erg benieuwd naar de reacties op de spulletjes.
Vanaf 10 uur begint de inloop en het duurt tot 11:30uur. Je mag je eigen consumptie meenemen, maar er is tegen een betaling per tikkie ook koffie, thee en pakjes sap beschikbaar!

Bron: Sensory Play

Dit vind je misschien ook leuk...